La Xarxa de Parcs Naturals ha editat informació relacionada amb consells per als visitants i normativa. A continuació us la detallem:

L’ACTIVITAT RAMADERA ALS ESPAIS NATURALS ÉS MOLT IMPORTANT PER AL MANTENIMENT DELS ESPAIS OBERTS I DE LA BIODIVERSITAT A LES ZONES DE MUNTANYA

Al Montseny, i de manera important al pla de la Calma, s’han perdut molts ramats en les darreres dècades. Les dificultats econòmiques i de gestió fan difícil la supervivència de la feina dels pastors que, des de fa segles, han configurat aquest paisatge que suposa una activitat fonamental per mantenir el teixit econòmic i social del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. També és una eina que ens ajuda, de manera natural, a les mesures de prevenció d’incendis.

La presència de gossos deslligats és incompatible amb l’activitat ramadera, per la molèstia que suposa per al bestiar i pels possibles danys i perjudicis que pot provocar.

 

Per això ne la vostra visita al parc cal que:

  • Porteu el gos lligat en les zones de pastura. Els gossos deslligats poden espantar els ramats i causar-los danys.
  • No portar el gos lligat pot constituir una infracció administrativa susceptible de ser sancionada, segons les ordenances municipals de què disposen diversos municipis del parc.
  • Estan exempts d’aquesta prohibició els gossos dels pastors, que cuiden i vigilen els ramats.
  • La persona posseïdora d’un animal és responsable dels danys, els perjudicis i les molèsties que ocasioni a les persones,  a altres animals, als objectes, a les vies i als espais públics i al medi natural en general, d’acord al que estableix la legislació civil.

 

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).