La pandèmia ens ha fet redescobrir i estimar, encara més, tot allò que tenim a prop.

Et proposem que reconnectis amb casa teva. La comarca d’Osona ofereix moltes propostes per a fer dins l’espai natural del Montseny. Gaudeix de la natura, respira aire pur, passeja’t pels seus boscos i visita aquells espais patrimonials que ens evoquen als nostres orígens. A continuació et proposem algunes idees perquè redescobreixis el Montseny vallesà:

1.Descobreix els seus cims. En destaquen el Turó de l’Home (1.706 m) i les Agudes (1.706 m), i, finalment, el Turó de Matagalls (1.697 m).

2.Visita els seus petits pobles, ubicats en el mateix parc o bé a la falda del Montseny. Coneix la seva gent i gaudeix de la seva cultura.

3.Ruta de la Tourdera. La Tourdera és una ruta, per fer a peu o en bicicleta, que ressegueix els cursos fluvials del riu Tordera i la riera d’Arbúcies, i que enllaça la Mediterrània (Costa Brava i Costa Barcelona) amb el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. La ruta comença a la Font Bona (Sant Marçal), lloc on neix el riu Tordera, i finalitza a la desembocadura (delta de la Tordera), seguint el riu Tordera durant 75 km, o bé seguint la riera d’Arbúcies durant 65 km. + info: www.tourdera.cat

4.Visita l’Ecogranja Salgot. Visita a la granja per observar les diferents fases de la vida del porc. Tot en un entorn privilegiat, enmig del bosc i amb vistes als cingles de Bertí i la Plana de Vic. + info: www.ecosalgot.com

5.Descobreix el Circ Cric en família. Una fàbrica de somnis, un laboratori on es crea, s’investiga, es produeixen i exhibeixen espectacles de circ. Reserva de circ única al territori nacional. A la primavera: FESTIVAL CIRC CRIC AL MONTSENY del 23 d’abril al 4 de juliol 2021 amb actuacions de circ i activitats de natura, tots els caps de setmana. + info: www.circcric.com 

6.Trepitja la seva història. Al Montseny hi trobaràs propostes patrimonials que mostren un llegat històric important al territori. Així ho testimonien troballes de  els megàlits de la serra de l’Arca i les Pinedes, o la pedra estelada del pla de la Calma, passant per el jaciment ibèric del Puig del Castell de Samalús i els assentaments fortificats de Montclús o fins i tot el modernisme a la Garriga. Cal destacar l’església amb pintures preromàniques de Sant Pere Desplà i les esglésies parroquials de Montseny, la Móra i Sant Marçal, entre d’altres. També hi destaquen  els castells de Montclús, de Fluvià, els mas fortificats del Bellver i conjunts com el de Tagamanent.

7.Envolta’t de natura. El Montseny en sí és un espai natural magnífic. Alguns dels espais que us recomanem són el Pantà de Vallforners, la Riera de Gualba o la Vall de Santa Fe.

 

On dormir?

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).