El Montseny és un espai idoni per visitar-lo en qualsevol època de l’any – també a l’estiu-.
És un espai natural únic que alberga una biodiversitat de primer ordre. Per contribuir a la seva preservació et facilitem alguns consells i així gaudir-lo d’una manera sostenible:

1. Accedeix al parc amb transport públic.
Els caps de setmana i festius podràs utilitzar el bus parc, a través d’un bitllet integrat amb RENFE. En l’actualitat hi trobaràs 5 línies que et permetran endinsar-te en ple cor del Montseny:
• 573 Sant Celoni-Santa Fe
• 576 Santa Maria de Palautordera – Montseny
• 436 Vic -Viladrau
• 484 Vic-Sant Miquel de Balenyà -Collformic
• Línia 572 Sant Celoni – Fontmartina. Transport a demanda (TAD)

+ info: https://parcs.diba.cat/web/montseny/bus-parc

2. Participa de les festes majors locals.
Aquest mes d’agost són diversos els municipis que celebren la seva festa major. Participa dels seus actes i gaudeix de la seva gent: concerts, activitats familiars, caminades… un munt d’activitats per a tots els gustos!
+ info: https://turisme-montseny.com/agenda/

3. Reserva activitats guiades al Parc Natural del Montseny
Al Montseny, diverses empreses de guiatge local ofereixen visites a bonics racons del parc. La seva experiència i professionalitat et permetran conèixer de primera mà la història i els orígens de l’espai, així com descobrir la seva biodiversitat.
+ info:
https://parcs.diba.cat/web/itineraris/passejades-guiades
https://turisme-montseny.com/destacats/tastets-cultura-natura/

4. Tasta i compra producte local
Deixa’t seduir per la gastronomia de l’entorn. Saboreja els seus productes de referència: productes a base de castanya, cervesa artesana, formatges i embotits, mel… En podràs gaudir als restaurants que hi trobaràs o bé a través d’empreses artesanes que ofereixen tastets i/o visites guiades a les seves instal·lacions. També els podràs trobar als comerços locals.
+ info: https://turisme-montseny.com/productes-alimentaris/

5. Allotja’t en equipaments amb encant
Desperta’t en plena natura, en allotjaments que treballen amb criteris de qualitat i sostenibilitat i que et faran sentir com a casa: albergs, cases de colònies, hotels, allotjament rural…tens un munt de possibilitats al teu abast!
+ info: https://turisme-montseny.com/on-dormir/

6. Descobreix l’entorn natural a peu o en bicicleta
El Montseny té una àmplia oferta de senders senyalitzats: GR, PR, senders locals… Segueix els senders habilitats i porta el gos lligat per no pertorbar l’activitat ramadera del Montseny. No oblidis d’emportar-te les deixalles que generis.
+ info: https://turisme-montseny.com/que-fer/

7. Planifica la teva visita i informa’t en els punts oficials
Si estàs organitzant una estada al Parc Natural del Montseny et recomanem que visualitzis les webs del propi territori, on trobaràs un ampli ventall de propostes turístiques. Una vegada a la zona, visita les oficines de turisme o centre d’informació, els quals et podran donar informació addicional a temps real.
+ info: https://turisme-montseny.com/

Aquest estiu, t’esperem al Montseny amb els braços oberts!

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).