L’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny treballa per incrementar la notorietat de la marca a través de sinèrgies amb ajuntaments del territori

Ja s’ha signat un conveni amb els ajuntaments de Taradell i Hostalric i s’està treballant per signar també un conveni amb l’ajuntament de Sant Celoni

  

Foto esquerra: Lluís Pagespetit, president amb l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny; acompanyat per Mercè Cabanas i Joan Canó, alcaldessa i regidor de Taradell. Foto dreta: Lluís Pagespetit amb Nil Papiol, alcalde d’Hostalric

 L’auge del turisme de proximitat i les noves necessitats generades per la pandèmia han afavorit que l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny treballi per a posicionar-se al mercat. És per aquest motiu que s’ha començat a treballar per estrènyer relacions amb ajuntaments del territori.

Segons afirma Lluís Pagespetit, president de l’entitat “la finalitat és oferir serveis ecoturistics de qualitat i ser aliances clau per la gestió l l’equilibri del territori, però a més  la situació actual fa notòria la necessitat de ser resilients i adaptar-nos a les noves necessitats dels veïns veïnes, visitants i turistes. És per això que estem treballant amb l’objectiu de crear noves i àmplies sinèrgies amb diferents agents del territori, per tal d’enfortir el tret diferencial i poder estructurar una oferta més àmplia i de qualitat a La Reserva de la Biosfera del  Parc Natural del Montseny.

Així doncs, el passat mes d’abril es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Taradell i l’Associació d’Empresaris del Montseny amb la finalitat de promocionar, comercialitzar i difondre el Parc de les Olors de Taradell. Segons Joan Canó, regidor del consistori,

L’Ajuntament de Taradell ha decidit adherir-se a Turisme Montseny per tres raons: geogràfica, perquè encara que no estiguem oficialment dins del Parc Natural del Montseny en formem part des d’un punt de vista natural, històric i sentimental; cooperació, doncs a Taradell ja hi ha empreses que formen part de l’Associació i aquesta col·laboració público-privada resulta imprescindible per teixir sinergies al territori; i turística, per posar en valor el patrimoni natural, cultural i històric de Taradell com element turístic”. Afegeix que l’acord els ajudarà a “millorar la promoció i la difusió turística del municipi de Taradell, especialment a través de l’element turístic del Parc de les Olors. A llarg termini, l’Ajuntament de Taradell aposta perquè els elements turístics del municipi es complementin i s’imbriquin amb els elements turístics d’altres pobles de l’entorn, i el resultat sigui una millora del turisme, tant qualitatiu com quantitatiu, dels municipis que formen part de l’Associació”.   

Hostalric és un altre ajuntament que ja ha fet efectiva la seva adhesió, a través de la complerta proposta turística a l’entorn del seu Castell. Marta Roura, regidora de turisme, afirma que “ens hem adherit per fer territori, per generar complicitat amb el territori proper i perquè la nostra filosofia és la de col·laborar amb els agents locals per a dinamitzar el turisme de manera sostenible”. Paral·lelament afegeix que “creiem que el concepte i el producte Montseny aporta valor a l’oferta d’Hostalric i que Hostalric també pot aportar valor a l’oferta del Montseny. Són dos productes turístics complementaris, on es combina natura i cultura de manera molt natural”. 

En l’actualitat també s’està treballant amb el consistori de Sant Celoni per crear un conveni ampli i innovador que promocionarà el municipi a nivell natural, cultural i paisatgístic. Des de l’Ajuntament opinen que “hem valorat molt positivament l’adhesió a Turisme Montseny per alinear estratègies i establir sinèrgies que esdevinguin oportunitats pel nostre territori. Creiem que aquesta adhesió afavorirà la creació de projectes comuns i enfortirà les relacions amb tots els agents implicats en la difusió dels recursos turístics”. Alhora, consideren que el principal benefici és mostrar una estratègia coherent i comuna que revertirà positivament en la imatge que volem donar del nostre territori. Sumant els esforços podrem arribar a un públic més extens i reforçarem la imatge d’un territori cohesionat que persegueix els mateixos objectius”.

S’espera que a curt termini també s’hi afegiran altres ajuntaments de La Reserva de la Biosfera del  Parc Natural del Montseny i àrea d’influència.

L’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny

L’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny neix l’any 1999, amb la voluntat de promoure un turisme de qualitat i de preservar el valor del patrimoni natural i cultural del Montseny, com un recurs turístic fonamental.

Formen part d’aquesta associació empreses dedicades al turisme, situades dins del parc natural del Montseny o en la seva àrea d’influència. Es pretén que els nostres visitants tinguin una oferta àmplia de restaurants, hotels, establiments de turisme rural, càmpings, empreses dedicades al lleure actiu, amb senderisme, aventura,… i també una oferta de productes artesanals i d’alimentació de la zona.

Com associació ja fa anys que s’aposta per un turisme sostenible i d’aquí el compromís per a treballar per posar en valor els principis fonamentals de la Carta Europea de Turisme Sostenible (https://turisme-montseny.com/carta-europea/)

 

El Parc de les Olors de Taradell

El Parc de les Olors és un projecte promogut per l’Ajuntament de Taradell que pretén potenciar les seves activitats a públic local i de proximitat. El Parc de les Olors de Taradell és el primer parc Semi Urbà de la Xarxa Parc de les Olors. La Xarxa Parc de les Olors és una estructura en xarxa, amb uns serveis centrals que ajuden a crear, gestionar i dinamitzar els diferents Parcs, especialment dedicat a divulgar la cultura de les PAM i a desenvolupar projectes de sostenibilitat associats en aquest àmbit, que aportin uns usos agrícoles respectuosos amb el medi ambient i permetin generar ocupació i rendes agràries justes.Les diferents activitats que inclou un Parc de les Olors de Taradell: jardineria, educació, assecatge de plantes, elaboració de productes derivats, etc, permeten crear nous i estimulants contextos professionals vinculats al món rural i a la sostenibilitat.

www.taradell.cat/parcdelesolors

 

Castell d’Hostalric

El Castell d’Hostalric és una fortificació militar construïda sobre un terreny irregular. Tot el recinte té el sistema baluartat, on hi trobem els típics elements defensius de l’època, tals com recinte interior, fossat, obres exteriors i camí cobert. El Cavaller, la part més alta, ocupa l’espai de l’antic castell dels Cabrera.

Des de Turisme Hostalric s’organitzen visites per tal d’aproximar aquest recurs al públic en general.

 

 

 

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).