Vols visitar el Montseny i fer passejades i no disposes de vehicle? Des del Montseny et proposem diferents idees per a arribar al Montseny des de diferents estacions de tren.

LÍNEA DE TREN BARCELONA- MASSANET:

  • Estació de tren de Palautordera: des d’aquesta estació surt una ruta a peu fins a la població de  Santa Maria de Palautordera (Ruta Palau – estació  – Palau pels Bruguers). Fins a la població hi ha uns 4,5 km i la dificultat és baixa. Just a tocar de la població s’hi troba també Sant Esteve de Palautordera, amb una àmplia oferta d’allotjament com Can Marc o l’Hotel Somlom. Tampoc podreu deixar de degustar els dolços que trobareu a Vallflorida Xocolaters.

A Santa Maria de Palautordera us podeu allotjar a l’Hostal Turó de l’Home. Prop de la població hi ha diveres rutes a peu. Una d’elles, el Cla de Lluna -de 10,4 km- accedeix en part dins el Parc Natural del Montseny.

  • Estació de tren de Sant Celoni: podràs agafar el GR-5 prop de l’escola Pallerola de la població i fer un tram llarg fins el poble del Montseny. Et podràs allotjar a la casa de turisme rural El Porxo de Can Baixeres o bé a l’Hotel Can Barrina Des de Montseny es pot fer un altre tram el dia següent i tornar al poble.
  •  Estació La Batllòria-Gualba: des d’questa estació surt el PR-C-11. Hi ha 5 km a peu fins la població de Gualba. Aquí us podríeu allotjar a Rural Montseny  o a l’Hotel Masferrer Des d’aquestes allotjaments també es pot agafar el PR-C-1, que entra dins el parc per la riera de Gualba i puja fins la vall de Santa Fe del Montseny, on s’hi troba l’Hostal l’Avet Blau. Altres allotjaments propers rurals propers a la zona són Can Llobet o Ca l’Agnès.
  • Estació de Viabrea: agafar el GR-83 fins Riells del Montseny, tot seguint pel mateix camí arribar fins la població d’Arbúcies. Allà us podreu allotjar en establiments rurals com ara Mas Vilar, el Molí de Can Aulet o a Mas Romeu

LÍNEA DE TREN BARCELONA PUIGCERDÀ:

  • Estació de La Garriga: us recomanem fer el PR-C-33 de la Garriga al Figaró  de 11,7 km. Al Figaró es podria agafar el tren per tornar o bé, si sou un grup us podeu allotjar a  la Casa de Colònies la  Rectoria de Vallcàrquera. Al dia següent us recomanem fer el sender PR-C-213.
  • Estació del Figaró-Montmany: Des d’aquí us proposem dos itineraris: La ruta pels contraforts dels Cingles de Bertí, de 16,5 km o bé la Ruta per Vallcàrquera i Sant Cristòfol, de 9 km. També us podeu allotjar a la Casa de Colònies la  Rectoria de Vallcàrquera, si sou un grup. Aquest establiment, que és un dels equipaments del Parc, es troba a poca distància de l’estació de tren de Figaró-Montmany.
  • Estació d’Aiguafreda: des d’aquesta estació es pot realitzar una part del GR-2 (d’Aiguafreda al dòlmen de Serra de l’Arca 4,8 km); Un tram del GR-5 (d’Aiguafreda al parc etnològic del Tagamanent 5,5 km) i el PR-C 200 d’Aiguafreda de Dalt de 16,1 km essent aquesta una ruta circular). Les tres propostes surten del punto d’informació d’Aiguafreda.
  • Estació de Balenyà-Tona-Seva: des d’aquesta estació us podeu dirigir al Brull i allotjar-vos a la casa de turisme rural la Morera (són uns 11km). Des d’allà trobareu connexió amb les principals vies senyalitzades (GR.2, GR.5, Meridià Verd, Matagalls-Montserrat). Si preferiu una opció més curta poder fer petita caminadeta de 3,5km que us portarà a fer una primera parada a Seva, per continuar fins al Brull

Si preferiu, podeu agafar una altra opció. Podeu fer uns 6 km i arribar fins a Taradell, on podeu fer nit al Càmping a Vall o Mas Pratsevall.  D’allà podeu prendre el camí que porta a Viladrau, d’uns 12km, i allotjar-vos al l’Alberg Casal Sagrat Cor al dia següent. No us oblideu de degustar productes locals com les castanyes o la melmelada de Red Passion Berries.

Durant els caps de setmana i festius hi ha una àmplia oferta de transport públic (Bus Parc) que connecta diverses poblacions.

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).