Viladrau

+ info: T.938 44 2 253


Com arribar?  Venint des de Sant Celoni, un cop a Santa Maria de Palautordera s’agafa BV-5301 i a Collformic ,al km 26,5km cal deixar el cotxe a l’ aparcament del costat del restaurant i agafar la pista de davant de terra que s’enfila allà mateix. No està senyalitzat. Cal portar un mapa- guia per arribar-hi. Està en procés de restauració.
Durada:  1h 15 minuts anada
Dificultat:  Fàcil
Observacions: Combina pista i sender. Hi ha fonts pel camí.



L’origen del Santuari de Sant Segimon es remunta al segle XIII quan es va construir una capella tot aprofitant la cova que, segons diu la tradició ,va ser habitada per Segimon, rei de Borgonya,que hi va fer vida d’ermità. Al llarg de la seva història ha patit destruccions i incendis. Actualment està en procés de restauració d’una part del conjunt. Visiteu la cova de Sant Segimon que queda al nord-est de l’edifici. L’ accés al recinte està restringit
Sant Miquel de Barretons és una ermita enfilada dalt d’un roquissar a 1300 metres sobre el Santuari de Sant Segimon. El sobrenom de barretons li prové d’uns barrets de palla que s’hi guardaven, que segons una creença,guarien el mal de cap. L’ermita data del 1550. Per arribar a l’ermita, un cop sou a la cova, agafar un corriol que s’enfila amunt.

Altres llocs d’interès a prop:

La muntanya de Matagalls
http://www.turisme-montseny.com/punts-d-interes-al-montseny/punts-d-interes-al-montseny-matagalls.htm

El Pla de la Calma i la Casa Museu Agustí.
http://www.turisme-montseny.com/punts-d-interes-al-montseny/punts-d-interes-al-montseny-pla-de-la-calma.htm

Restes del poblat ibèric del Brull
http://www.turisme-montseny.com/turisme-cultural/turisme-cultural-restes-poblat-iberic-del-brull.htm