Carretera de Fogueres, s/n
Arbúcies | Sant Feliu de Buixalleu
972 011 960
www.montsoriu.cat
info@montsoriu.cat


Com arribar?
Per la carretera de Breda a Arbúcies (GI-552) a l’alçada del quilòmetre 7,4 preneu la carretera que mena a la urbanització Fogueres de Montsoriu. Després d’uns 3 quilòmetres cal deixar el vehicle i prendre a peu una pista forestal que en uns 40 minuts us portarà fins dalt del castell (3 quilòmetres de pista).


Restaurant Slow Food:

El Castell de Montsoriu del segle XII-XIV , d’arquitectura militar i d’època gòtica fou residència dels vescomtes de Cabrera.

La seva època més gloriosa s’estima entre els segles XIII i XIV. La seva situació, dalt del turó homònim, de 649 metres, permetia el domini d’un ampli sector de la depressió Prelitoral, via de pas de primera importància. Tenia tres recintes; jussà, pati d’armes i sobirà. Josep Aragay (1889-1968), en el seu poema El castell contrasta, amb enyor romàntic, la descripció de Bernat Desclot: “Merlets i finestres, llitera i armari, que feren un dia l’interior joliu, catifes i sedes que feren d’estar-hi, hostal confortable en l’ hivern ombriu, són lluny, sense voltes, inhospitalari, és llar sense flama i sense caliu”.