Edifici “La Cooperativa”
Plaça Dr.Robert s/n
Telèfon i Fax: 972 86 94 47
museuguilleries@santhilari.cat
www.santhilari.cat


Horari del museu
De dimarts a divendres:
• matins, de 10 a 13h
• tardes, de 16h a 19h
Caps de setmana: consultar. Per a visites guiades per a grups cal fer reserva prèvia.


Restaurant Slow Food:

El Museu Municipal Guilleries està ubicat al casc antic , al centre del poble, entre dos edificis del Patrimoni:La Cooperativa i Can Rovira.
La Cooperativa remodelat edifici construït com a seu del ram dels roders,ofici forestal bosquerol relacionat amb l’aprofitament del castanyer i, malauradament, avui dia desaparegut. Aquest immoble té alguns detalls modernistes i fou edificat el 1931, obra de l’arquitecte Manuel Gausa.En aquest edifici hi ha la zona permanent d’interpretació ambiental de les Guilleries, la terrassa de plantes remeieres i diferents exposicions temporals que es poden veure durant tot l’any, repartides entre la mateixa sala i el vestíbul.

L’exposició museogràfica de la sala d’exposició permanent està ambientada i estructurada en zones, on trobem representats els ambients més característics de les Guilleries mitjançant diorames amb fauna naturalitzada, fotografies, diapositives, maquetes, plafons,etc. Tot això ambientat amb els diferents sons del bosc.
Can Rovira. Aquesta casa forma part del Patrimoni Cultural del poble i n´és la casa més antiga, datada al segle XIV. A la planta baixa també hi ha ubicada l’Oficina de Turisme de Sant Hilari Sacalm.El museu presenta aquí la sala d’audiovisuals amb la projecció de l’audiovisual Imatges de les Guilleries i els bolets a la tardor, al primer i segon pis hi ha les exposicions relacionades amb l’home i el medi natural amb les sales del bosc , la sala de l’exposició Sant Hilari Història de fonts i aigua i al segon pis l’exposició que fa referència al Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm.
El museu pretén ser un centre cultural actiu, i per això programa activitats de dinamització que depassen l’espai físic del museu.Per això es realitzen diferents activitats com:
-rutes senyalitzades i complementades amb fulletons(Rutes de bosc i aigua i rutes de Bosc i Patrimoni),
-rutes guiades ( Un passeig de bosc i fonts i la ruta d’en Jaumet)
-activitats guiades d’interpretació ambiental per a Escoles (rutes i visita al museu, visita a la planta envasadora font Vella)
-Activitats per Agències(visita al museu i audiovisuals, rutes guiades, visita a la planta envasadora Font Vella)
-Fira de la Micologia i el bolet(cap de setmana abans del 12 d’octubre)
-Taller de ratafia i ungüents (cap de setmana de sant Joan coincidint amb la Festa de l’embruix de Sant Hilari Sacalm)
-Cursos d’herbes remeieres,cistelleria, d’astronomia…..
-Activitats conjuntes amb altres museus
-Activitats amb les escoles de Sant Hilari
-Activitats i campanyes de reciclatge i temes relacionats amb el Medi Ambient i la sostenibilita de Sant Hilari Sacalm.