A continuació trobareu diferents propostes de senders de petit recorregut, amb un màxim de 20km, que es troben al Parc Natural del MontsenyRestaurant Slow Food:

PR C-201 Arbúcies – Montsoriu
L’ itinerari comença al Museu Etnològic del Montseny a Arbúcies i acaba a dalt el Castell de Montsoriu, considerat un dels millors exemples de fortalesa d’època gòtica de Catalunya.
Distància: 7,2 km
Temps: 3 h 10 minuts
Desnivell: 592 m
Dificultat: mitjana

PR C-139  Sender de Pi Novell a Sant Pere de Vilamajor
El sender de petit recorregut PR – C 139 té una distància total de 18km 319m, té una durada de 6 hores 30 minuts amb un desnivell de 1062m amb una dificultat mitjana. Passareu a prop de masies,fonts i visitar l’ermita de Sant Elies. Fantàstiques vistes de tot el massís del Montseny. Inici a Sant Antoni de Vilamajor.
Distància: 18km 319m
Temps: 6h 30m
Desnivell:1062 m
Dificultat: mitjana
Més informació: www.vilamajor.org

Sender local C-81 Castanyer de les Nou Branques
L’itinerari del castanyer de les Nou branques té el seu punt a la font de les Paitides i acaba al mateix lloc,encara que és bo començar al Centre Cultural Europeu de la Natura a Viladrau on us poden donar una informació complementaria. Es tracta d’un recorregut circular de 7 km, que permet veure alguns dels diferents ecosistemes del parc i les seves corresponents espècies de flora i fauna i visitar un dels castanyeres més grossos del Montseny.
Punt d’inici: Centre Cultural Europeu de la Natura a Viladrau. C/Migdia,1.Viladrau.
Distància: 7km
Temps: 2h 30 minuts
Dificultat: baixa

Sender Local SL-C88 De Gaserans a Coll de n’Orri
Aquest sender local ressegueix l’antic camí ral de Gaserans a Montsoriu i ens apropa al petit nucli de Gaserans, presidit per l’antiga parròquia se Sant Llorenç (s.XI). Aquesta església es troba envoltada per un plàcid paisatge agrícola i forestal.
Distància: 5.140 m
Temps: 1h 30 minuts
Dificultat: baixa

Sender PR-C 201 De Breda al Castell de Montsoriu
Aquesta proposta és un tram del PR-201 Castell de Montsoriu, fortalesa gòtica a cavall dels termes de Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies.
Des de coll de n’Orri aquest sender travessa les suredes del pla de Talavera i ens porta al magnífic castell de Montsoriu, des d’on tindrem una magnífica visió del vessant oriental de Montseny i de la plana selvatana.
En sentit contrari el sender davalla fins a la vila terrissaire de Breda, on podreu apropar-vos a l’església de Sant Salvador, coneguda també com la catedral de la Selva.
Distància:2.680 m al Castell de Montsoriu (anada) | 2.785 m a Breda (anada)
Temps: 1h al Castell de Montsoriu | 45 min a Breda
Dificultat: Mitjana

PR C-42  Sender de Taradell
Excursió que s’enfila al punt més alt de Taradell i passa a prop del Castell. La sortida és a la Font Gran , direcció a l’alzina pluricentenària del Pujol i a l’antiga pedrera del Pujol. Continua direcció a l’ermita de Sant Quirze , s’enfila cap a l’Enclusa, que és el punt més alt de Taradell. Passa a prop del Castell de Taradell i baixa fins a la tomba dels Sequers de Gasala i passa a prop del monument a l’expedició catalana Everest 85, que va ser la primera expedició catalana que va pujar al cim del món . Segueix cap al camp de golf tot vorejant -lo fins a arribar al punt de partida de la Font Gran.
Distància: 14,8 km
Temps : 4h 30minuts
Desnivell: 380 m
Dificultat: baixa
Més informació: www.cetaradell.net

Sender local SL-C 85  El Brull – Coll Formic
Aquest itinerari permet descobrir part del ric patrimoni monumental del Brull (esglèsia romànica de St.Martí, l’antic castell de Brull, masies com la Castanyera i la Morera, la creu dels Carlins,…) i d’altres indrets tan singulars com la font de FontdeFaig, l’ermita de Maria Mitjancera i el Coll Formic.
Punt d’inici: Centre d’Informació del Brull
Distància: 14,2km
Desnivell: 430 mts.
Temps: 3h 30 minuts
Dificultat: mitjana
Enllaços: amb GR2 a El Brull, i GR5.2 i Meridià Verd a Coll Formic.
Plànol aquí