Els espais naturals són visitats per usuaris que usen la bicicleta per desplaçar-s’hi. Per conciciliar aquesta pràctica esportiva amb la resta d’usuaris i amb el medi natural, la Xarxa de Parcs Naturals recomanen que seguiu les indicacions i recomanacions següents:

  • Respecteu el medi natural, els béns i les propietats, tant públiques com privades, posant especial atenció a fer compatible l’execució de l’activitat amb el gaudi d’altres possibles usuaris del parc.
  • Respecteu la preferència dels vianants i eviteu causar-los molèsties.
  • Circuleu només per carreteres, pistes forestals o per camins de passejada de més de tres metres d’amplada. Un dels efectes de pas continuat de bicicletes és la compatació de sòl. Circular per corriols, rieres, tallafocs, roquissars, camp a través i petits senders produeix aquest efecte i redueix la bona permeabilitat del terreny.
  • Adeqüeu la velocitat a les característiques de la via per evitar situacions de risc i garantir la seguretat de la resta de visitants, especialment en els llocs més freqüentats. No feu maniobres brusques que puguin provocar perill o ensurts, com ara atropellaments de persones o de fauna silvestre, principalment en descensos i amb el terra lliscant.
  • L’erosió originada per les derrapades provoca l’aparició de sots i xaragalls a la xarxa viària, a banda de provocar pèrdua de sol i vegetació. També la pols que aixeca pot molesar les persones que caminen pel mateix indret.
  • El soroll i la cridòria quan es circula en grups són molt molestos per a la resta de visitants i poden ser perjudicials per a la fauna del parc, especialment per a espècies sensibles com ara les aus rapinyaires, que poden abandonar les seves àrees de nidificació.
  • Seguiu sempres les indicacions que la senyalització estableixi. Per causes justificades, en determinades zones del parc, la circulació en bicicleta es pot restringir temporalment o permanentment.
  • Per a la vostra seguretat, feu servir el casc i els reflectants. No useu els auriculars menre aneu en bicicleta. Si circuleu en grup, faciliteu els avançaments.
  • No aparqueu davant de les cadenes que tanquen l’accés als camins ni als vorals de les carreteres.
  • Els paisatges dels espais naturals protegits els configuren elements agraris, naturals i arquitectònics. Gaudiu-ne i preserveu-lo per a les generacions futures.

Font: Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

nineteen − 3 =