Al Parc Natural del Montseny, la sequera afecta la flora, la fauna i la qualitat de vida de l’entorn.  L’aigua és un recurs vital i limitat. En cuidar-la a les nostres llars, estem protegint el Montseny i assegurant la seva bellesa i biodiversitat per a les generacions futures.

Durant la teva visita o estada al Parc Natural del Montseny, ajuda’ns a protegir el nostre tresor més valuós. Emporta’t els records, no l’aigua

 

Descobrint projectes per a una gestió sostenible de l’aigua i la conservació d’hàbitats aquàtics al Montseny:

Sabies que el Parc Natural del Montseny Reserva de la Biosfera treballa amb projectes específics per la gestió sostenible de l’aigua?

Actualment, el projecte Life Tritó Montseny, treballa per  la conservació dels hàbitats aquàtics i el Tritó del Montseny, una espècie en perill. El coneixes? https://lifetritomontseny.eu/ 

Durant 4 anys, la Reserva de la Biosfera ha treballat en el projecte BeWater, una iniciativa europea que va dissenyar estratègies de gestió adaptativa de l’aigua a la conca mediterrània. 

El Pla d’adaptació de la conca del Tordera, és el resultat d’aquesta iniciativa, un pla on s’aborden els impactes del canvi climàtic i es promouen accions d’adaptació concretes. Coneixes la ruta de la Tourdera?  https://www.tourdera.cat/ 

Uneix-te a nosaltres en aquest important viatge cap a un futur sostenible, coneixent i protegint els nostres recursos hídrics i preservant la biodiversitat del Montseny!

 

Bones pràctiques, prevenció d’incendis:

El Montseny és un tresor natural, però també és vulnerable al foc. Com a visitants, és el nostre deure protegir i preservar aquest entorn. Aquí tens algunes bones pràctiques per prevenir incendis:

1️ #CapFocalBosc: No encengueu fogueres ni utilitzeu barbacoes en zones no autoritzades. Respectem les normes i evitem qualsevol espurna que pugui desencadenar un incendi.

2️ #Apagalescigarretes: Assegura’t d’apagar completament les cigarretes i llumins abans de rebutjar-les adequadament en contenidors designats. Mai llencis burilles a terra o des de vehicles en moviment.

3️#Informa: Si veus alguna cosa sospitosa o detectes fum o flames al Montseny, notifica-ho immediatament a les autoritats locals o truca al 112. Una resposta ràpida pot evitar la propagació d’un incendi.

4️#RespectaLesNormes: Segueix les indicacions dels cartells i senyals del parc. No accedeixis a àrees restringides i respecta les prohibicions establertes. Aquestes mesures existeixen per protegir tant la natura com la teva seguretat.

5️ #EducaiComparteix: Comparteix aquesta informació amb els teus companys d’aventura. En educar altres persones sobre la prevenció d’incendis, ens convertim en defensors actius del Montseny i ajudem a crear consciència sobre la importància de cuidar i protegir el nostre entorn.

Recorda que cadascú de nosaltres té el poder de prevenir incendis i protegir aquest espai natural. 

Junts podem mantenir el Montseny segur i preservar-lo per a les generacions futures.

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).