El poble de Montseny ha acollit una cinquantena de persones en la I Jornada sobre “La Dona al Montseny”, un espai de debat on s’ha posat en valor el rol que ha desenvolupat la dona a la Reserva de la Biosfera del Montseny al llarg dels segles, sovint poc valorat o reconegut.

La jornada ha acollit tres taules de debat. La primera d’elles, amb el títol de “El territori com a font d’oportunitats” ha comptat amb la participació d’Esther Solans (Parc de les Olors de Taradell), Montse Trias (Circ Cric), Anna Miquel (El Porxo de Can Baixeres) i Carme Clopés (Ademc Itineraris Montseny). Les diferents ponents han coincidit en el fet de que viure i treballar al Montseny els permet explicar la realitat de la gent del territori de la reserva de la Biosfera esdevenint unes mitjanceres entre residents i visitants. Sovint han manifestat sentir-se agraïdes i felices de poder gaudir d’un paratge tan meravellós com és el Montseny, que els ha servit d’inspiració pels seus projectes.

La segona taula de debat ha tractat el tema “La dona al món rural: emprenedoria i maternitat”.Les tres participants a la taula, Cristina Gil (Red Passion), Mireia Vila (Fitocosmètica Montseny) i Marissa Peláez (Cor de Montseny) han sabut trobar al Parc Natural del Montseny un espai on crear i desenvolupar els seus productes. En nombroses ocasions han manifestat que el fet de tenir els seus propis projectes ha facilitat oferir als seus fills i filles un temps de qualitat, que és el que sovint falta a la societat. També els ha permès més llibertat en l’organització. No obstant, coincideixen que encara queda molt camí per recórrer en relació a la conciliació familiar.

El darrer debat de la jornada ha posat sobre la taula “El paper de la dona al Parc Natural del Montseny en l’associacionisme: visió de futur” i ha comptat amb les aportacions de Cristina Candelich (Can Candelich), Laia Aguilà (Drapard), Núria Molas (L’Esquellot del Montseny) i Núria Masnou (Alcaldessa de Montseny). En aquesta s’ha posat de manifest que la societat actual  empeny a l’individualime i a la competitivitat però s’ha reivindicat l’associacionisme com a eina de cohesió social i emocional. Totes elles coincideixen que les associacions són espais on es genera confiança i estima i són un mecanisme que permet donar més visibilitat de cada una de les persones que lideren un projecte o empresa.

L’acte ha finalitzat amb un petit piscolabis amb producte local de les pròpies emprenedores del Montseny. Paral.lelament, els diferents assistents han pogut visualitzar una mostra dels diferents serveis o productes que creen o gestionen les diferents dones que han participat en les ponències.

La jornada ha estat ben valorada per les associacions organitzadores (Turisme Montseny i Arremangades) que reivindiquen més presència masculina en aquells espais on es ressalta el paper femení. Es tracta d’un esdeveniment que ha comptat amb el suport del Parc Natural del Montseny i de les Diputacions de Barcelona i Girona.

 

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).