El passat diumenge 24 de setembre es va organitzar una nova edició de les matinals de neteja a diferents punts del Parc Natural del Montseny. Aquestes jornades de voluntariat pretenen contribuir a la preservació de l’espai natural després d’un estiu en que el turisme d’interior ha tornat a assolir percentatges d’ocupació similars als d’abans de la pandèmia.

Prop d’una vintena de persones van participar en la neteja, recollint uns 100kgs de deixalles. Els espais que es van netejar van ser a la zona del gorg de l ‘Home al curs alt de la Tordera, al poble de Montseny, i també a la Riera Major, a Viladrau..

Entre aquestes es van trobar diferent material com ara cartró, rebuig o fins i tot vidre. També es confirma la problemàtica de recollir els excrements del gossos (tot deixant la bosseta al bosc al no trobar papereres) i també les puntes de cigarret, que hi ha qui no considera deixalla.

La campanya va comptar amb la col.laboració de les empreses de guiatge Ademc Itineraris Montseny i Viladraueducacio.com així com el suport de les Diputacions de Barcelona i Girona. Els participants van poder gaudir d’un esmorzar així com del material necessari per a la neteja.

Es pretén que aquesta acció es vagi organitzant en properes ocasions.

 

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).