Aiguafreda es un municipi que pertany al Vallès Oriental a l’extrem nord-occidental del massís del Montseny, entre la riera d’Avencó i el torrent de Martinet. El terme és relativament petit i boscat de pins i alzines.

Què visitar?
EL GRAN DOLMEN D’AIGUAFREDA
El gran dolmen d’Aiguafreda està situat dins la propietat de can Brull en terme d’ Aiguafreda, al pla del Boix a la serra de l’Arca. Està format per quatre grans lloses verticals i una d’horitzontal en forma de túmul i era un monument funerari. Va ser construït pels habitants de la zona entre els segles XXV i XX a. C.

RIERA DE MARTINET
La riera de Martinet és un bonic rierol d’aigües netes i clares que, en anys sadollats d’aigua, forma uns salts i uns gorgs molt bonics. Arreplega l’aigua que baixa de les rodalies de l’Afrau i les porta fins al Congost.Aquesta riera fa de línia divisòria entre els termes d’ Aiguafreda i Seva.

LA FONT DELS ENAMORATS
La font dels Enamorats es troba situada a la sortida nord del poble en direcció a Aiguafreda de Dalt i és força coneguda per tota la comarca.

ESGLÉSIA D’AIGUAFREDA DE DALT
L’església actual és la del s. XII, amb les seves modificacions, i forma un mateix conjunt amb la rectoria. Exteriorment no és visible l’estil romànic de l’església, ja que està voltada per murs i contraforts per contrarestar la poca solidesa de la base de pedra tosca sobre la qual està fonamentada.Sota l’església hi ha una cova o cripta on hi ha vestigis d’enterraments, probablement d’èpoques romano-cristianes i visigòtiques.

No et perdis…
La visita a l’Ecogranja Salgot
L’ Ecogranja de Recerca Salgot és la darrera iniciativa d’Embotits Salgot i expressa el nostre compromís amb el medi ambient, la societat i el benestar animal. La visita a l’ecogranja comença amb un audiovisual introductori de 5 minuts i a continuació visitem les diferents naus que corresponen a femelles gestants, part i alletament, deslletament i engreix. Tot en un entorn privilegiat, enmig del bosc i amb vistes als cingles de Bertí i la Plana de Vic. S’acaba la visita amb un aperitiu de productes ecosalgot i una copa de vi. La durada de la visita és d’ una hora i quart.

Ecogranja Salgot – T. 938 515 158 – visites@salgot.com – www.ecosalgot.com