Municipi vallesenc integrat per dos nuclis.

PUNTS D’INTERÈS A VISITAR:

– Castanyer gros d’en Cuch: és un dels arbres  més conegut  del Montseny, el de més perímetre de Catalunya (gairebé dotze metres), declarat arbre monumental. El seu interior, que és buit, havia arribat a ser utilitzat com a habitacle pels bosquerols.

– L’església de Sant Andreu de Samalús del segle XI que conserva íntegre l’absis primitiu.

– L’embassament de Vallfornés en el terme municipal de Cànoves i Samalús, el 1989 foren tancades les comportes de la presa a fi que el pantà comencés a recollir les aigües que cauen a l’embut muntanyenc, que té una superfície de 12,5 Km2, i que està format per un cinyell de muntanyes, de turons i serrats des del Pla de la Calma a l’obaga d’en Cuch, entre els quals hi ha Roca Centella, el Mojó, el Turó Monner, el Puig del Sui (el punt culminant amb 1322 m. d’altitud), el Turó d’en Cuch (en el que confronten els termes de Cànoves, Tagamanent, Montseny i Sant Pere de Vilamajor), i la colada i la serra dels Vallestrins, i en el centre del qual hi ha el mas de Vallforners, meitat fortalesa, meitat casa forestal, en el camí del Pla de la Calma, construïda pel senyor de Tagamanent i restaurada pel seu fill, Dalmau de Rocabertí, de la família dels comtes de Peralada, l’any 1610.

– El Castell de Samalús( Can Bori): construcció d’origen medieval que a principis del S.XX varen convertir en un fantasiós castell. A prop del nucli antic de Samalús.

– Església parroquial de Sant Muç del segle XII situada  a Cànoves

restes d’un poblat ibèric, habitat entre els segles IV i III aC, a Puig Castell, sobre Can Flequer i Can Pujades.

Forn ibèric de la Pega

 

També hi trobaràs alguns serveis:

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).